Kamperen op Corsica.

Het eiland Corsica, voor de Fransen Île de Beauté (eiland van de schoonheid) ligt op 170 kilometer van Nice en is 180 kilometer lang en ongeveer 80 kilometer breed. Het heeft meer dan 1000 kilometer kust waarvan maar liefst 300 kilometer strand.

De oostkust van Bastia tot aan Sar-Solenzara is één langgerekt zandstrand zo nu een dan onderbroken door rivier mondingen of strandmeren. Aan de grille westkust met de wijde baaien vind je hier en daar kleine stranden soms met duinen. De stranden bij Porto, Sagone, Ajaccio en Propriano zijn breed en ruim. 

Napoleon Bonaparte.
Op 15 augustus 1769 wordt bij de familie Bonaparte in Ajaccio een zoon geboren. Hij krijgt de naam Napoleon. Op negenjarige leeftijd gaat Napoleon op het Franse vasteland een militaire opleiding volgen, de start van zijn loopbaan als generaal en Franse keizer. In Ajaccio kun je Napoleon zijn geboortehuis bezoeken.

Klimaat van Corsica.
Corsica heeft een Middellandse Zeeklimaat, in de bergen in het binnenland is het frisser. Hoog in de bergen kun je sneeuw verwachten vanaf de herfst tot de vroege zomer. Corsica heeft jaarlijks meer zonuren dan Nice aan de Côte d'Azur en het hele jaar door maandelijks het dubbele aantal zonuren van De Bilt. De zeewatertemperatuur op Corsica is het gehele jaar aangenaam met een minimum van 13 ℃ in januari en ongeveer 24 ℃ in augustus.

 

Overtocht naar Corsica.

Vanuit de havens van Nice, Toulon en Marseille kun je een veerboot reserveren naar Corsica. Op de pagina overtocht per veerboot naar Corsica vindt je een overzicht met het aantal afvaarten per haven en de duur van de overtocht. 

 

De departementen van Corsica.
Noord-Corsica en Zuid-Corsica.

Alle plaatsen met een camping op Corsica.

Camping kaart

Niets gevonden

Sorry, geen match gevonden. Pas je zoek opdracht aan en probeer het nog een keer.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Camping categorieën

Campings in Corsica, Frankrijk

 • aanbevolen

  Camping Marina d’Erba Rossa ****

  Camping Milella ***

  Camping Les Oliviers ****

  Camping U Farniente Pertamin ****

  Camping Les Eaux Vives **

  Camping Benista ****

  Camping Le Domaine d’Anghione ***

  Camping Lacasa ****

  Camping U Stabiacciu ***

  Camping Les Castors Calvi ****

  Camping San Damiano ****

  Camping Campo di Liccia ***