Kamperen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Er is voor iedereen iets te zien en te doen In de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, flaneren over de boulevard van  Nice, Cannes en Saint Tropez. Kunstliefhebbers volgen de voetsporen van Vincent van Gogh en Pablo Picasso in Arles of bezoeken Carrières de Lumières in Les Baux-de-Provence. Maar ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Ontdek bijvoorbeeld de Camargue, een moerasgebied in de Rhônedelta, met wilde witte paarden, zwarte stieren en roze flamingo's.

 

Hou je van betoverende landschappen? Bezoek dan le Colorado Provençal en Le Sentier des Ocres in de Vaucluse. Op beide locaties werd in het verleden oker gewonnen, tegenwoordig kun je er genieten van een kleurrijk landschap met hoge kliffen. Op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence ligt de Gorges du Verdon, het is de op één na grootste kloof in Europa en is 25 kilometer lang, de rotswanden zijn tot wel 700 meter hoog. Je kunt in de Gorges du Verdon wandelen, kanovaren, mountainbiken en bergbeklimmen. In het departement Hautes-Alpes ligt de bergketen Les Écrins, een prachtig gebied voor wandeltochten van één dag, maar ook meer daagse wandeltochten zoals de GR-54.

 

Langs de kust van de departementen Bouches-du-Rhône, Var en Alpes-Maritimes vindt je grote zandstranden, kiezelstranden en eilanden. Maar ook intieme baaitjes en kleine zandstrandjes die alleen na een klauterpartij bereikbaar zijn.

De steden om te bezoeken zijn de hoofdstad van de Provence-Alpes-Côte d'Azur, Marseille. De mondaine badplaatsen Nice en Cannes. Maar ook Grasse, de wereldhoofdstad van het parfum. Avignon met het Pausenpaleis en de beroemde brug uit het kinderliedje "Sur le Pont d'Avignon". De studentenstad Aix-en-Provence en het schilderachtige stadje Menton.

 

 

 

 

De departementen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.
Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse

Camping kaart

Niets gevonden

Sorry, geen match gevonden. Pas je zoek opdracht aan en probeer het nog een keer.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Camping categorieën

Campings in Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk

 • aanbevolen

  Camping Les Collines de Castellane ****

 • aanbevolen

  Camping Les Prairies de la Mer *****

 • aanbevolen

  Camping Douce Quiétude *****

 • aanbevolen

  Camping Huttopia Fontvieille ***

  Naturistencamping Domaine de Bélézy *****

  Camping Le Parc des Sérigons ***

  Camping Kon Tiki ****

  Natuurcamping Les Cagnignons

  Camping La Bastiane *****

  Camping De Berard ***

  Camping Les Lacs du Verdon ****

  Camping Domaine de la Noguiere ***