Campings in alle regio's van Frankrijk.

De regio Auvergne-Rhône-Alpes grenst aan Italië en Zwitserland en bestaat uit de 12 departementen, van de Savoie in Franse Alpen tot de Puy-de-Dôme in midden Frankrijk en de Ardèche in het zuiden. Enkele steden in de regio zijn, Clermont-Ferrand, Lyon, Grenoble, Valence, Chambéry en Aurillac.

Departementen in Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Bourgogne-Franche-Comté grenst aan Zwitserland en bestaat uit de 8 departementen. Enkele steden in de regio zijn, Auxerre, Beaune, Besançon Dijon en Nevers. Je vind er  wijngaarden, historische dorpen en steden, bergen, rivieren en meren.

Departementen in Bourgogne-Franche-Comté.

Bretagne, het land waar de zee nooit ver weg is en rijk is aan cultuur en natuur. Maar ook het land van oude legendes over Koning Arthur, Merlijn de Tovenaar en de ridders van de ronde tafel. Bovendien is de geschiedenis van Bretagne de inspiratie bron voor de bedenkers van de striphelden Asterix en Obelix.

De meer dan 1700 kilometer lange kust van Bretagne is in het noorden en westen ruig en wild. In de baaien vindt je mooie stranden en oesterbanken. De zuidkust van Bretagne is liefelijker, heeft een milder klimaat, en de stranden zijn hier langer.

Departementen in Bretagne

De regio Centre-Val de Loire ligt in het midden van Frankrijk en bestaat uit 6 departementen. Enkele steden in de regio zijn, Tours, Orléans, Bourges, en Chatres. Je vind indrukwekkende kastelen, historische steden, wijngaarden en maar liefst 5000 kilometer aan fietspaden.

Departementen in Centre-Val de Loire

Het eiland Corsica, voor de Fransen Île de Beauté (eiland van de schoonheid) ligt op 170 kilometer van Nice en is 180 kilometer lang en ongeveer 80 kilometer breed. Het heeft meer dan 1000 kilometer kust waarvan maar liefst 300 kilometer strand.

De oostkust van Bastia tot aan Sar-Solenzara is één langgerekt zandstrand zo nu een dan onderbroken door rivier mondingen of strandmeren. Aan de grille westkust met de wijde baaien vind je hier en daar kleine stranden soms met duinen. De stranden bij Porto, Sagone, Ajaccio en Propriano zijn breed en ruim. 

Departementen op Corsica

De regio Grand Est ligt in het noordoosten van Frankrijk en bestaat uit 10 departementen. Enkele steden in de regio zijn, Nancy, Metz, Troyes, Straatsburg, Colmar en Reims. Je vind er bergen in de Vogezen. Wijngaarden in Elzas en in de Champagne. Kathedralen en vakwerkhuizen. Historische dorpen en steden.

Departementen In Grand Est

De regio Hauts-de-France ligt in het noordwesten van Frankrijk. Enkele steden in de regio zijn, Lille, Amiens en Arras. Je vind er stranden, zeehonden, natuurgebieden en historische steden.

Departementen In Hauts-de-France

De regio Île-de-France met als middelpunt de hoofdstad Parijs, maar ook vind je in de regio het kasteel van Versailles en Disneyland Parijs. 

Departementen In Île-de-France

De regio Normandië bestaat uit 5 departementen. Populair zijn de krijtrotsen en de D-day stranden, maar ook de abdij Mont Saint-Michel. 

Departementen In Normandië

De regio Nouvelle-Aquitaine bestaat uit 12 departementen en is 2 keer zo groot als Nederland en 2,5 keer zo groot als België.  De landschappen zijn erg divers van de stad Poitiers in het noorden, tot de kustplaats Biarritz in het zuiden en de Spaanse grens hoog in de Pyreneeën. 

Departementen In Nouvelle-Aquitaine

De regio Pays de la Loire bestaat uit 5 departementen en grenst aan de Atlantische Oceaan. Enkele steden in de regio zijn, Le Mans, Nantes en Angers. In de regio vind je kastelen, wijngaarden, havenstadjes, badplaatsen en prachtige stranden. 

Departementen In Pays de la Loire

De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur bestaat uit 6 departementen en grenst aan Italië en aan de Middellandse Zee.  Enkele steden in de regio zijn, Nice, Cannes, Marseille, Avignon, Gap en Grasse . 

Departementen In Provence-Alpes-Côte d'Azur