Bezienswaardigheden in Somme

Het departement Somme in Frankrijk is een prachtige bestemming in het noorden van Frankrijk. Van historische monumenten tot uniek natuurschoon, de Somme heeft veel te bieden. Hier zijn de top bezienswaardigheden in Somme, Frankrijk.
 • Kathedraal van Amiens.
  De kathedraal van Amiens staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de meest indrukwekkende gotische kathedralen in Frankrijk. De kathedraal heeft prachtige gebrandschilderde ramen en sierlijk steenhouwwerk dat het architectonisch meesterschap van de middeleeuwen laat zien.
 • Baie de Somme.
  De Baie de Somme is een prachtig natuurwonder met zandduinen, moerassen en een verscheidenheid aan wilde dieren. Bezoekers kunnen de baai te voet of per fiets verkennen en genieten van het prachtige uitzicht op de zee en het omringende landschap.
 • Château de Rambures.
  Het Château de Rambures is een historisch kasteel dat dateert uit de 15e eeuw. Bezoekers kunnen de grote zalen en tuinen van het kasteel bezoeken en leren over de geschiedenis van deze fascinerende bezienswaardigheid.
 • Maison de l’Oiseau.
  Maison de l’Oiseau is een vogelreservaat dat bezoekers de kans biedt om een verscheidenheid aan vogelsoorten van dichtbij te zien. Het heiligdom is de thuisbasis van meer dan 200 verschillende vogelsoorten, en biedt educatieve programma’s en rondleidingen.

 • Jardins de Valloires.
  De Jardins de Valloires zijn een prachtige botanische tuin met een grote verscheidenheid aan plantensoorten uit de hele wereld. Bezoekers kunnen de tuinen te voet verkennen en genieten van de vredige sfeer en het prachtige uitzicht.

 • Abbaye de Saint-Riquier.
  De Abbaye de Saint-Riquier is een historische abdij die dateert uit de 7e eeuw. Bezoekers kunnen de oude ruïnes van de abdij verkennen, en leren over de geschiedenis van deze fascinerende bezienswaardigheid.

 • Marquenterre Vogelpark.
  Het Marquenterre Bird Park is een populaire attractie voor vogelliefhebbers. Het park beschikt over een verscheidenheid aan vogelsoorten uit de hele wereld, en biedt educatieve programma’s en rondleidingen.

 • Picardische Kust.
  De Picardische kust is een prachtige bestemming met prachtige kliffen, zandstranden en pittoreske dorpjes. Bezoekers kunnen de kustlijn te voet of per fiets verkennen en genieten van het prachtige uitzicht op de zee en het omringende landschap.
 • De slagvelden van de Somme.
  Het departement Somme staat bekend om zijn historische betekenis in de Eerste Wereldoorlog, en de Somme slagvelden zijn een populaire bestemming voor geschiedenisliefhebbers. Bezoekers kunnen de loopgraven, begraafplaatsen en gedenktekens verkennen die de soldaten herdenken die vochten en stierven in dit historische conflict.

Categorieën & tags van dit artikel.

Deel dit artikel.

Lees ook deze artikelen.

Campings om te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Bezienswaardigheden in Somme

Het departement Somme in Frankrijk is een prachtige bestemming in het noorden van Frankrijk. Van historische monumenten tot uniek natuurschoon, de Somme heeft veel te