Populaire bestemmingen in Frankrijk.

Een van de zuidelijkste departementen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes, is de Ardèche. In de Ardèche vind je het beroemde kloofdal Gorges de l’Ardèche met al even beroemde Pont d’Arc. De Gorges de l’Ardèche slingert door het landschap en is uitgesleten door de rivier de Ardèche.  In de Ardèche kun je wandelen, kanoën, fietsen en mountainbiken. Bovendien zijn er talloze pittoreske stadjes en dorpen om te bezoeken. 

Vanaf de monding van de Loire bij de stad Nantes tot aan de Pyreneeën in Frans Baskenland  ligt de ruim 500 kilometer lange Atlantische kust van Frankrijk.

Eindeloze zandstranden, ruige baaien en hippe steden. Maar ook meren, bossen, duinen en hoge golven. 

De Côte d’Azur ligt aan de Middellandse Zee in Zuidoost Frankrijk van het schilderachtige stadje Menton tot ongeveer de havenstad Marseille.
Aan de Côte d’Azur vind je grote zandstranden, kiezelstranden en eilanden. Maar ook intieme baaitjes en de mondaine badplaatsen Nice en Cannes. 

Het departement Dordogne is een van de populairste vakantie bestemmingen in Frankrijk. Naast de prachtige natuur vind je er Middeleeuwse dorpen en stadjes. Maar ook talloze kastelen en grotten. Bovendien kun je in de Dordogne mooie fiets- en wandeltochten maken. 

De Elzas is een voormalige streek in het noordoosten van  Frankrijk en grenst aan Duitsland van Straatsburg tot aan Colmar. Tegenwoordig is de Elzas opgedeeld is de departementen,  Bas-Rhin en Haut-Rhin. De Elzas is beroemd om de top kwaliteit witte wijnen uit de streek, maar ook om de pittoreske dorpen en stadjes. In de Elzas kun je bovendien mooie wandelingen maken of volg de 170 kilometer lange Route des Vins d’Alsace op de fiets of met de auto.