Camping categorieën​ in Frankrijk.

De kustlijn van Frankrijk is maar liefst ruim 3400 kilometer lang. Het Nauw van Calais en de Atlantische Oceaan in het westen en de Middellandse Zee in het oosten van Frankrijk. Maar ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee met een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer, waarvan 300 kilometer zandstrand. Langs de gehele kustlijn zijn volop campings te vinden direct aan zee en strand of op korte afstand van zee.

Glamperen, het luxe kamperen op een camping in Frankrijk. De meeste glamping accommodaties beschikken over eigen sanitair zoals een badkamer en een keuken. Maar ook fijne bedden en soms een sfeervolle houtkachel. Op de Franse glampings zijn verschillende soorten accommodaties te huur zoals, Pipowagens, safaritenten, yurts en tipi tenten.

Kamperen op een Nederlandse camping in Frankrijk heeft zo zijn voordelen, voor de kinderen is er vaak Nederlandstalige animatie, maar ook zijn er Nederlandstalige vakantievriendjes om mee te spelen. In Frankrijk vind je Nederlandse campings in alle maten en soorten.

Voor gezinnen, maar ook voor alleenstaande ouders is er niets fijner dan een kindvriendelijke camping. Een Franse kindvriendelijke camping beschikt over het algemeen over kindersanitair en organiseert animatie zoals, spelletjes en sport. Maar ook workshops en excursies. Voor de kleintjes is er meestal een verschoningsruimte en een peuterbad. Bovendien is er in de huuraccommodaties meestal een kinderbedje aanwezig of te huur.

Campings in Frankrijk met een zwemparadijs! Meerdere zwembaden, glijbanen, stroomversnellingen en golven. Maar ook waterspeeltuinen, bubbelbaden en jacuzzi’s. Voor de liefhebbers van aquaparken vind je hier een overzicht van alle Franse campings met zwemparadijs.

Weg van de mensenmassa op een kleine camping in Frankrijk met maximaal 60 staanplaatsen. Ook op een kleine camping kun je meestal beschikken over voorziening zoals een zwembad en een restaurant. Maar ook zijn er kleine campings met een sauna, een kinderboerderij of worden er workshops en cursussen gegeven. Bovendien zijn er tientallen kleine glampings in Frankrijk te vinden.

Camping Municipal, de Franse gemeentecamping. Aangezien de camping in het bezit is van de gemeente heb je grote kans dat de camping mooi gelegen is. Daarentegen kan het met een municipal camping alle kanten op. Je kunt de municipal camping tegenkomen zonder classificatie, maar ook zijn er 4 sterren municipal campings. Met als gevolg dat de prijs kan variëren van zeer voordelig tot een 4 sterren tarief.

Ga kamperen bij de Franse boer en geniet van rust en ruimte. Maar ook van grote staanplaatsen en lokale producten van de boerderij. Vaak mogen kinderen de boerderij dieren voeren of er worden educatieve activiteiten georganiseerd. 

In Frankrijk kun je eindloos wandelen over duizenden kilometers gemarkeerde wandelpaden. Bovendien kun je Frankrijk te voet doorkruisen via  gemarkeerde GR langeafstandswandelpaden. GR staat voor Grand Randonnée. De GR wordt aangevuld met een cijfer, bijvoorbeeld GR 34. De GR 34 is een 1700 kilometer lange wandelroute langs de Bretonse kust. De GR-wandelroutes zijn gemarkeerd met rood-witte strepen.

Om niet te verdwalen op een GR-route of tijdens een korte wandeling kun je gebruik maken van de topografische kaarten van IGN. Deze heel precieze topografische kaarten bevatten alle details van de smalste paden, maar ook bronnen, hoogtelijnen en gebouwen. 

Franse campings waar je meer dan welkom bent met je hond. In dit overzicht vind je campings met extra faciliteiten voor je hond, bijvoorbeeld een oppasservice of een speciaal honden zwemmeer of een hondendouche. Maar ook campings waar honden zijn toegestaan in de huuraccommodaties of campings waar voor hond en baasje wandeltochten worden georganiseerd. 

Op heel veel overige Franse campings zijn honden toegestaan, de campings zijn te selecteren in het zoekmenu.

De naturistencampings in Frankrijk liggen over het hele land verspreid aan rivieren en in de bergen maar ook aan zee en strand. De Franse naturistencampings bieden, rust, ruimte en privacy

Een aire naturelle camping, de Franse natuurcamping mag over maximaal 30 staanplaatsen beschikken. De afmeting van een staanplaats moet minimaal 300 m2 bedragen. Op een natuurcamping in Frankrijk vind je rust & ruimte, en grote staanplaatsen.

Zin in een Franse stedentrip of tijdens je vakantie een Franse stad verkennen? Een voordelige en ontspannen optie is een Franse stadscamping. De stadscampings in grote of kleinere steden liggen meestal aan de rand van de stad. Maar soms ook dicht bij het centrum. Bovendien zijn erop de stadscampings over het algemeen accommodaties te huur zoals, stacaravans, Pipowagens of chalets. De stadscamping zijn vaak ook in het voor- en najaar geopend en sommige zijn zelfs het gehele jaar geopend.

Hou je van kamperen in de winter of bent op doorreis, dan kun je terecht op verschillende Franse campings die geopend zijn in de winter. Naast het overzicht met wintercamping zijn er ook aparte rubrieken met overzichten van alle wintersportcampings in Franse wintersport gebieden. En Franse camping die het hele jaar geopend zijn.

Kamperen op een camping in of dicht bij een Frans dorp heeft zo zijn voordelen. Lopend naar de bakker voor de verse croissantjes of ’s avonds nog even langs dat gezellige terrasje van het dorpscafé.